Professionel medietræning - Kurser i Politisk Medietræning.

Hvad er medietræning

Seccon tilbyder professionel medietræning til virksomheder, som ønsker at styrke sine medarbejdere til mødet med pressen. Medietræningen kan bruges i mange sammenhænge – både som forberedelse eller som akut i krisesituationer.

Seccon’s medietræning giver medarbejderne flere redskaber til eksempelvis:

  • Øve sig og forberede sig på et interview
  • Større gennemslagskraft
  • Bedre budskaber og argumentationsteknikker
  • Forbedre sin måde at udtrykke sig på

Forstå pressens arbejdsmetoder

Medietræningen giver også et indblik i maskinrummet på pressen. Hvordan fungere en redaktion? Hvordan skaber journalisterne historierne?

Det giver en forståelse af de processer, der ligger bag en eventuel kritisk historie – og det giver en forståelse af, hvad man skal holde øje med, og hvordan man kan bruge den viden til sin egen fordel. Det giver også idéer til, hvordan man kan sikre et godt samarbejde med pressen – også under kritiske historier.

Stå ikke med hænderne i lommen

Medietræningen stiller også skarpt på den nonverbale sprog. Hvordan tager man sig ud over for pressen? Hvordan sikrer man sig respekt og undgår at sende de forkerte signaler?

Medier kan forsøge at presse en rolle ned over din person – der kan du med små knep klemme dig ud igen, og sende nogle andre signaler.

Individuelle forløb

Medietræningen tilrettelægges individuelt til hver virksomhed. Det hedder træning, for det er det er. Der er ingen grund til at træne sig op til en kamp mod et fodboldhold i Superligaen, hvis man kun skal møde nogle old-boys fra serie 6.

Akut hjælp

Seccons medietræning kan ydes akut, men bør også tænkes ind inden en eventuel krisesituation. Jo bedre forberedt man er – jo lettere agere man under presset ved en kritisk historie.

Ved en akut krise, kan Seccon overtage al kommunikation med pressen. Dermed kan der udarbejdes budskabsstrategier og talelinjer på meget kort tid, og der kan trænes en talsperson op. Det vigtige ved akutte kriser er, at få overblikket så hurtigt som muligt, og forsøge at kontrollere det man kan – i det omfang det er muligt.

Spørgsmål til Professionel medietræning

1Hvad består et kursus i pressehåndtering i ?

Mediernes muligheder for at have eksperter, kilder og des lige med i deres udsendelser og aviser er steget gevaldigt gennem de senere år. Det sætter også et pres på kravene til at kunne udtale sig.

For de fleste virksomheder har det betydet, at man har begrænset antal af medarbejdere, som må udtale sig til pressen.

Et kursus hos Seccon giver et indblik i pressens arbejdsmetoder – de mange interviewformer – mediernes muligheder og tricks.

Derudover får du et katalog af muligheder for, hvordan du forbereder dig til et interview, og hvordan du skal agere både verbalt og nonverbalt.

2Hvem har brug for medietræning ?

Kort sagt, så har alle der har kontakt med pressen brug for et medietræningsforløb.

Man bør se det som en form for efteruddannelse, hvor man lærer mere om et område, som man ellers ikke har kendskab til. Samtidig er mediebranchen enorm flygtig og udvikling og nye tendenser sker ufatteligt hurtigt.

Så jo bedre man er klædt på, jo større chance har man for at klare sig godt i mediebilledet.

3Hvad koster et kursus i håndtere pressen?

Prisen afhænger selvfølgelig er omfanget. Det kan være alt fra en time til flere dage. Har man kontakt til pressen, så bør man tage et medietræningskursus.

På den måde får man en basis-uddannelse, så man bedre kan justere i forhold til en pressehistorie.

4Hvad kan man gøre for at være proaktiv og undgå negativ presse ?

Der er mange muligheder for at skabe positive og proaktive nyheder om sin virksomhed.

Mulighederne er steget i takt med, at medierne er blevet mere pressede rent personalemæssigt.

Den fejl mange virksomheder begår er dog, at tro at positiv presse udligner negativ presse og shitstorms. Dette kunne ikke være mere forkert!

De to ting er helt uafhængige af hinanden.

Hos Seccon kan vi hjælpe dig med at skabe proaktiv og positiv presse om din virksomhed på flere særlige og unikke måder – og gerne inden du rammes af negativ presse.

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte os med spørgsmål på telefon 88 72 27 28, eller via denne formularen.

Hvis du ønsker at søge job som vagt eller dørmand. Tryk her


    Ring 88 72 27 28